Όσοι είστε ερασιτέχνες δημιουργοί – χειροτέχνες σίγουρα έχετε κάποια στιγμή ονειρευτεί να δημιουργήσετε έναν δικό σας διαδυκτιακό χώρο, ένα δικό σας eshop μέσα από το οποίο θα μπορείτε να προβάλλετε και να πουλάτε τις δημιουργίες σας!

Αυτό ήταν και το δικό μου όνειρο τα τελευταία χρόνια και τώρα έφτασε η στιγμή της υλοποίησης. Το eshop μου είναι πραγματικότητα!

Ποια ήταν τα βασικά “συστατικά” για να φτάσω εδώ; Εσείς, οι δημιουργοί σίγουρα γνωρίζετε τα περισσότερα!

Αγάπη για αυτά που δημιουργούμε, προσωπικός χρόνος, αφοσίωση και πολλή, πολλή δουλειά!

Ένα στοιχείο όμως, που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε, τουλάχιστον στην αφετηρία, είναι η επιχειρηματική νοοτροπία. Η έλλειψη αυτής μας οδηγεί σε αρκετά “λάθη” στην πορεία, που τα βρίσκουμε μπροστά μας, όσοι από εμάς επιθυμούμε να μετατρέψουμε το hobby μας σε επάγγελμα.

Πως μπορούμε να την αποκτήσουμε; Από τη δική μου εμπειρία θα σας απαντήσω με εξωτερική βοήθεια. Ανά τακτά διαστήματα θα πρέπει να επιμορφωνόμαστε σε θέματα branding, μάρκετινγκ, κοστολόγησης, επικοινωνίας κ.α. Δεν αρκεί να φτιάχνουμε ωραίες δημιουργίες. Πρέπει να μάθουμε να τις προβάλλουμε προς τα έξω αλλά και να αμοιβόμαστε σωστά για τη δουλειά μας.

Υπάρχουν πάρα πολλά σεμινάρια, προγράμματα που προσφέρουν γνώσεις πάνω σε αυτά τα πεδία. Προσωπικά, στα πρώτα μου βήματα παρακολούθησα τα μαθήματα της Ιφιγένειας Χριστοδουλίδου, (www.thebeyourownbossacademy.com) και πρόσφατα της ιδιαιτέρως ενθουσιώδους και δραστήριας Νάνσυς Μαλλέρου (www.namagroup.gr) όπως επίσης και διάφορα δωρεάν σεμινάρια, που κατά καιρούς έβρισκα. Φυσικά, η συμμετοχή μου στην πλατφόρμα του jamjar με βοήθησε επίσης να εξελιχθώ σε αυτούς τους τομείς.

Κάπως έτσι λοιπόν το πρώτο μέρος του σχεδίου εξετελέσθη! Το www.mynameis.gr είναι πραγματικότητα! Αν θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα με επιτυχία θα το δείξει το μέλλον.

ερασιτέχνες δημιουργοί