Οικονομικά εταιρικά δώρα ή ακριβά;

Όταν μιλάμε για εταιρικό δώρο οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους ένα πολύ μεγάλο budget, που προφανώς αφορά μόνο εύρωστες, μεγάλες εταιρίες.

Εταιρίες, που έχουν προβλέψει στον προϋπολογισμό τους το έξοδο του εταιρικού δώρου, αντίστοιχο της “αξίας” των πελατών τους, που μπορεί να ισοδυναμεί με ένα ακριβό δώρο ή ένα εντυπωσιακό gift box.

Μαύρο χρυσό 3
Εταιρικό gift box με τσάι, κούπα
Giftbox Σπιτάκια γούρι 2
Εταιρικό δώρο με ελληνικό αφρώδη οίνο και χειροποίητο γούρι

Τα οφέλη των εταιρικών δώρων είναι γνωστά (μπορείτε να διαβάσετε παλιότερο άρθρο μας εδώ) και αφορούν τη σύνδεση της εταιρίας με τον πελάτη, την αφοσίωση και τέλος την χειροπιαστή απόδειξη ευγνωμοσύνης από πλευράς της εταιρίας.

Μιλάμε όμως για “εταιρικά” δώρα και έτσι βαρύγδουπο που ακούγεται δημιουργείται πάντα ο συνειρμός με μεγάλες εταιρίες. Δεν αφορά το εταιρικό δώρο τις μικρότερες εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Ένας ιατρός, ένας δικηγόρος, ένας ασφαλιστής, ένας μηχανικός, ένας φυσιοθεραπευτής, ένας κομμωτής δεν θέλει να δημιουργήσει σύνδεση με τους πελάτες τους;

Όπου υπάρχει πώληση, είτε πρόκειται για προϊόν είτε για υπηρεσία, ζητούμενο είναι η αφοσίωση των πελατών.

Ανεξάρτητα από τον τελικό τζίρο της εταιρίας ή του επαγγελματία τα οφέλη των εταιρικών δώρων είναι ευπρόσδεκτα για όλους.

Από την άλλη απόλυτα εξαρτήμενη από τον τζίρο είναι η επιλογή του εταιρικού δώρου.


Υπάρχουν οικονομικά εταιρικά δώρα;

Γενικότερα, στην προσφορά ενός δώρου ισχύει ότι μετράει κυρίως η χειρονομία και λιγότερο η καθαρή αξία ενός δώρου.

Το ίδιο ισχύει και όταν μιλάμε για εταιρικά δώρα. Δεν αναφερόμαστε υποχρεωτικά σε καλάθια με πανάκριβα κρασιά ή σε μεγάλα gift boxes.

Υπάρχουν πολύ πιο οικονομικές λύσεις, που αφορούν μια πληθώρα επαγγελματιών.

Ενόψει Χριστουγέννων θα παραθέσουμε ενδεικτικά τα χριστουγεννιάτικα γούρια ή στολίδια, που οι τιμές τους ξεκινούν από 5€ το δώρο και αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση για οικονομικά εταιρικά δώρα.


Είναι τα εταιρικά δώρα μια unisex υπόθεση;

Όσο unisex είναι τα target groups κάθε εταιρίας άλλο τόσο unisex είναι και τα εταιρικά δώρα.

Προφανώς το εταιρικό δώρο εξαρτάται από το αντικείμενο της εταιρίας και το target group της. Άλλο δώρο θα προσφέρει ένα κέντρο αισθητικής, άλλο μια εταιρία τεχνολογίας και τελείως διαφορετικό ένας παιδότοπος.

Και σε αυτή την περίπτωση όπου έχουμε πιο εστιασμένες απαιτήσεις στο ύφος του δώρου μπορούμε να έχουμε λύσεις για οικονομικά εταιρικά δώρα.

Δείτε για παράδειγμα αυτά τα σκουλαρικάκια που δημιουργήσαμε για τις πελάτισσες ενός κομμωτηρίου.

Με ένα χαριτωμένο χριστουγεννιάτικο δώρο που ξεκινάει στα 5,2€ οι πελάτισσες, εκτός από το μαλλί, θα διαφημίζουν και την τόσο φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα του κομμωτηρίου.😊

σκουλαρίκια 1 Of 1 5
Χριστουγεννιάτικα σκουλαρίκια, εταιρικό δώρο

Παρομοίως, εδώ θα δείτε το δωράκι που δημιουργήσαμε φέτος εμείς στο my name is για να προσφέρουμε μαζί με τις αγορές των παιδικών παιχνιδιών μας. Τα παιχνίδια είναι η νέα κατηγορία μας και θέλουμε αυτό το δωράκι-στολιδάκι, να κρέμεται κάθε χρόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο των παιδιών, που λάβανε το δώρο μας!

Άγιος Βασίλης 1 Of 1 8
Το φετινό δωράκι του my name is

Το ίδιο στολιδάκι όμως, που είναι τόσο χαριτωμένο το προτείνουμε σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου θα μπορούσε να γράφει επάνω του το όνομα του εκάστοτε σχολείου ή θα μπορούσε να γράφει το όνομα του κάθε παιδιού.

Θα μπορούσε επίσης να είναι μια ιδανική πρόταση για οικονομικά εταιρικά δώρα για παιδοτόπους, για καταστήματα με παιδικά είδη, για παιδιάτρους κλπ.

Άγιος Βασίλης 1 Of 1 7
Στολιδάκια με ονόματα

Μεγάλη ποικιλία στο ύφος

Όπως βλέπετε υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία ακόμη και στα οικονομικά εταιρικά δώρα.

Τα υλικά μπορούν να παίξουν από plexi glass και ξύλο μέχρι ύφασμα.

Το ύφος επίσης! Από το δώρο που θα προσφέρει ένας δικηγόρος στους πελάτες του μέχρι το δωράκι που θα προσφέρει ένα μαιευτήριο στις γυναίκες που γεννούν όπως φαίνεται στα παρακάτω δώρα.

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά δεντράκια από Plexi Glass 1 Of 1 6
εταιρικές μπάλες 1
Χριστουγεννιάτικο εταιρικό δώρο για τις λεχώνες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να δείτε εδώ όλα μας τα εταιρικά δώρα, τα οικονομικά εταιρικά δώρα αλλά και τα πιο ακριβά.

Σας προσκαλούμε στη συνέχεια να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή ή στη δημιουργία του κατάλληλου δώρου για τους δικούς σας πελάτες!

Τρόποι επικοινωνίας, info@mynameis.gr και τηλέφωνο στο 6947561008.